"Whether you think you can or you think you can't, you're right."   -Henry Ford


"The only way to do great work is to do what you love. If you haven't found it, keep looking. Don't settle.  

-Steve Jobs

WIE BEN IK

Het begon allemaal lang geleden in voormalig Joegoslavië waar ik tot mijn 21ste een fijne en beschermde jeugd had. School en volleybal stonden met stip op nummer 1 en 2 op mijn prioriteitenlijst en ik genoot enorm van het leven daar. Echter in één klap werd alles anders toen ik door de politieke situatie mijn land plotseling moest verlaten. Daar ging ik, alleen en met slechts 1 koffertje en veel dierbare herinneringen. Ik had graag nog een paar FOTO's willen meenemen, maar door de omstandigheden destijds is daar helaas niet van gekomen. 

               

Ik kwam naar Nederland om mijn vrijheid en veiligheid weer terug te vinden. Het was absoluut niet gemakkelijk om ineens een andere taal te moeten leren en me aan te passen aan een volledig andere cultuur. Echter doordat ik vrij snel ook hier lid werd van een volleybalvereniging heb ik veel mensen leren kennen waardoor ik me snel heb kunnen aanpassen. Ook ging ik gelijk naar school om me de Nederlandse taal zo snel en zo goed mogelijk eigen te maken.

Na een jaar begon ik langzaam van het Engels naar het Nederlands te switchen. Het jaar erop kreeg ik mijn verblijfsvergunning toegewezen omdat het vanwege de oorlogssituatie voor mij onmogelijk was om terug te keren naar mijn vaderland. Vanaf dat moment ging ik langzaam verder met mijn nieuwe leven op te bouwen in Nederland, inclusief school en volleybal.


Aangezien ik fanatiek ben in alles wat ik doe, werd ik steeds beter en sterker in volleybal waardoor ik zelfs werd gevraagd om op topniveau te trainen en wedstrijden spelen. Mijn harde werken werd beloond ! Dat gaf me zoveel energie en heeft me doen beseffen dat ik alles kan bereiken als ik er 100% voor ga en doorzettingsvermogen toon. 

Inmiddels zijn er heel wat jaartjes verstreken en kan ik oprecht zeggen dat ik een gelukkig mens ben. Eerlijk gezegd weet ik niet zeker of ik me ondertussen hier in Nederland 100% "thuisvoel” maar dat vind ik ook niet zo belangrijk. Immers voor mij zijn er 3 dingen belangrijk in het leven: vrijheid, liefde en passie. Zolang ik elke dag mijn keuzes kan maken vanuit deze 3 waarden voel ik me tevreden en voldaan.


Het maakt me blij en gelukkig als ik met mensen in gesprek ben; ik wil dan hun verhaal horen en zie gelijk alle beelden voor me. Dat boeit me enorm en hier is mijn liefde voor fotograferen geboren. Fotografie is mijn passie. De puurheid van mensen met wie ik spreek, wil ik uitlichten door mooie beelden van hen te maken. Daar word ik zo intens gelukkig van!

Hi, ik ben


Marijana PajovicAl 13 jaar gepassioneerd en gemotiveerd fotograaf. Afgestudeerd  aan de Fotovakschool in Rotterdam met als specialisatie reportage en mode fotografie eveneens aan de Fotovakschool Rotterdam. Daarnaast was ik sinds 1997 tot eind 2018 werkzaam geweest als chemisch analist bij Eastman Chemicals in Middelburg.


Sinds 1 januari 2019 ben ik full-time met fotografie bezig en sinds een jaar of 2 werk ik hoofdzakelijk met bedrijven, reclamebureaus en evenementen organisaties. Deze stap naar business fotografie heb ik gemaakt omdat ik graag wilde werken met ondernemers en bedrijven die elke dag iets creëren. Ze zijn mijn dagelijkse inspiratie bronnen en daar krijg ik energie van.

WIL JIJ HET MOOIE KARAKTER VAN JOUW BEDRIJF LATEN ZIEN? IK HOOR GRAAG VAN JE.

Copyright © All Rights Reserved